Vertigo FESTIVAL

  • English (UK)Bulgaria (BG)
You are here: Home page Events Upcoming Events TEST_A_MENTAL

TEST_A_MENTAL

16.11.2016 | 20:00 Държавен куклен театър – Варна, ул. „Драгоман” 4

TEST_A_MENTAL

Румъния / Швейцария

Пол Дунка и Красен Кръстев

Костюми: Диана Бобина и Катя Гузун

Продължителност:50 минути

За лица 18+

Златото често се използва като метафора за мечтано и райско състояние, докато крилете олицетворяват неограничената способност за пътуване между реалности или пък божествената доброта и покровителство.

Станислав Гроф,из „Книга на мъртвите”

Една чиста спекулация около състояние, различно от всичко, което можем да преживеем в този живот и което хората се опитват да опишат възможно най-добре с езика, който имат.

Понякога животът среща смъртта и изведнъж ние се замисляме малко повече за това, което следва.Някои казват, че трябва да вярваме, че това не е всичко. Други се надяват да се отпуснат в нещо, наречено нищо. Рано или късно всички ще напуснем физическото съществуване, така че какво ни носи бъдещето?

TEST_A_MENTALе гледна точка към живота и смъртта през модели специфични за колективното въображение: спорната проблематика за задгробния живот, напрежението между страха от смъртта и надеждата за безсмъртие, връзката тяло-душа. Резултатът е представление, което говори за всичко това по един спокоен начин, но също така е и финна интроспекция, обвита в избягването на трагичното.

Представлението е реализирано с подкрепата на фондация „Габриела Тюдор”, Букурещ